Coșul meu

0 produse
Vezi toate articolele

Lana merinos este confortabila si nu inteapa

Cu totii am urat puloverele din lana cand eram copii. Parintii si bunicii ni le cumparau cadou de Craciun si ne bucuram ca le primeam, dar erau inconfortabile de purtat. Insa cand vine vorba despre lana merino povestea este cu totul alta.

 

Lana merinos nu este acea lana de la oile noastre romanesti tigaie sau turcane, din care ne facea bunica caciuli de ne scarpinam pe frunte incontinuu de toamna pana primavara sau pantaloni care reuseau sa ne "urzice" si prin alte doua straturi de haine.

 

Lana merinos este o lana incredibil de fina si de moale, cu proprietati extraordinare, a carei atingere nu este neplacuta, ci dimpotriva, este o desfatare pentru pielea noastra.

 

Acest lucru se datoreaza continutului ridicat de keratina, substanta continuta si de parul nostru, si faptului ca fibra lanii de merino este foarte subtire (are grosimea de 15-24 microni, in comparatie cu lana traditionala care are o grosime 30-40 microni si este si mai putin flexibila). Ca sa va faceti o idee mai clara despre grosime, ar trebui sa stiti ca firul de par uman are o grosime 60-80 microni.

 

De asemenea, "solzii" fibrei sunt mai pronuntati la lana traditionala, ceea ce duce la o usoara intepatura. Astfel, lana traditionala este aspra cand se freaca de pielea goala si o percepem ca pe o mancarime.

Lana merino - Texturi Fibra

 

Fibrele mai fine si mai flexibile de lana merino se indoaie usor atunci cand sunt presate pe piele si nu intepa, lasand pielea fericita si fara mancarime. Natura lor elastica le ajuta, de asemenea, sa se modeleze pe corp, facandu-le astfel nu doar confortabile dar si performante.

 

Lana merino are si capacitatea unica de a pastra temperatura corpului constanta chiar si atunci cand este uda si asta datorita faptului ca absoarbe si evacueaza temperatura corpului mai lent decat oricare alt material.

 

Este ideala pentru persoanele cu o circulatie periferica deficitara. Nu este doar o impresie, este pura chimie. Lana produce caldura prin absorbtia de apa; cand este absorbita de lana, molecula de hidrogen din apa se rupe si reactioneaza chimic cu moleculele din lana generand caldura.

 

Unele persoane care au pielea sensibila pot gasi in continuare imbracamintea din lana merino iritanta, dar daca exita un material care aduce impreuna stilul, performanta si confortul, acela sigur este lana merino.

Adaugă comentariu

    Nici un comentariu pănă acum