Coșul meu

0 produse
Vezi toate articolele

10 motive pentru care sa imbraci copilul in haine din lana merinos la scoala sau la gradinita

Bogdan scoala

 1. Hainele din lana merinos tin apa departe, daca copilul varsa accidental o cantitate moderata de apa, supa, suc sau alte lichide, ori se stropeste cu apa la joaca pe o haina din lana, aceasta va ramane uscata.
 2. Hainele din lana merinos tin murdaria deoparte. Fibra din lana are un aspect "solzos" care tine la distanta murdaria si apa aceasta nefiind absorbita in material, ramane la suprafata fiind usor de indepartat. Mai precis, noroiul se scutura cu usurinta de pe o haina din lana, fara a fi nevoie ca aceasta sa fie spalata in intregime
 3. Hainele din lana regleaza temperatura corpului purtand aceleasi haine si in inauntru si afara, copilul nu se supraincalzeste si nu transpira.
 4. Haine din lana sunt calduroase si confortabile si daca se uda. Lana are capacitatea de a absorbi umezeala pana la 35% din greutatea ei (comparativ cu alte materiale care absorb doar 5%) inainte de a se simti umeda. Mai mult decat atat, lana uda genereaza caldura printr-o reactie care are loc intre vaporii absorbiti si celulele fibrelor.
 5. Hainele din lana merino sunt antibacteriene si antifungice, dezvolta greu mirosuri neplacute si sunt mai sigure pentru sanatatea noastra.
 6. Hainele din lana merino sunt elastice. Copilul se poate juca in voie fara sa-i fie limitate miscarile datorita elasticitatii ridicate conferita in mod natural de structura firului de lana merinos
 7. Hainele din lana merino asigura o foarte buna protectie UV. Fibra din lana merino este in mod natural rezistenta la radiatiile ultraviolete fara a fi tratata cu substante chimice sau aditivi asemenea celorlalte tesaturi (bumbac, nylon, acril sau matase). In acest fel un tricou din lana protejeaza excelent pielea copilului pe timp de vara.
 8. Lana merino este ignifuga, nu se aprinde si nu arde spre deosebire de celelalte tesaturi naturale sau sintetice astfel incat expus accidental unei flacari deschise sansele de ranire sunt minime.
 9. Hainele din lana merino sunt prietenoase cu pielea si nu inteapa intrucat lana merinos are la baza keratina, o proteina naturala care se afla si in propriul corp sau piele.
 10. Hainele din lana merino sunt prietenoase cu mediul inconjurator. Acestea sunt 100% biodegradabile, provenind dintr-o sursa regenerabila si 100% naturala.

Adaugă comentariu

  Nici un comentariu pănă acum